کابل کشی داخل رک چگونه انجام میشود؟
رک یک سخت افزار کاربردی است که تجهیزات مختلف اعم از سوئیچ، سرور، استوریج، یو پی اس و روتر در آن قرار داده میشود.
در واقع رک فضایی ایمن و مناسب برای نگهداری از تجهیزات شبکه است. این مدل کابل کشی فرایند نسبتا پیچیدهای است.
بنابراین تنها افراد متخصص میتوانند برای انجام این کار اقدام کنند.
این فراید از 6 بخش نقشه کشی ،انتخاب مسیر ، انتخاب بستر ، نصب کابل ها و لیبل گذاری تشکیل شده که در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با این بخش ها آشنا کنیم.
مراحل کابل کشی داخل رک
این مرحله از مهم ترین بخش فرایند کابل کشی است که از چند بخش تشکیل شده که به شرح زیر است
1.نقشه کشی
نخستین گام کشیدن یک نقشه دقیق و مطابق اصول است. نقشه کشی را میتوان مهمترین گام دانست.
برای این منظور باید محل مورد نظر را به خوبی مورد بررسی قرار دهید.
نقشه کشی برای تعیین مسیر ضرورت دارد. مسیر کابل و شماره گذاری پریزها مواردی هستند که در نقشه مشخص میشوند.
2.انتخاب مسیر
مسیر رک علاوهبر نزدیک بودن به رک باید بهگونهای انتخاب شود که در طول مسیر ظاهر مطلوبی ایجاد کند. در واقع کوتاهترین مسیر بهترین مسیر برای کابل کشی داخل رک است.
در صورتی که قصد دارید کابل کشی را برای یک محیط اداری و رسمی انجام دهید، توجه به زیبایی مسیر را باید در اولویت قرار دهید.
مسیر کابل کشی رک نباید در مجاورت با تجهیزات تولید کننده نویز باشد. چرا که موجب بروز اختلال در عملکرد کابلها و انتقال اطلاعات خواهد شد.
از جمله تجهیزات تولید کننده نویز میتوان به کابلهای برق اشاره کرد.
برای جلوگیری از بروز اختلال در عملکرد کابل شبکه بهتر است آن را در حداقل فاصله 30 سانتیمتری از کابل برق قرار دهید. استفاده از کابل روکش دار SFTP نیز میتواند در جلوگیری از بروز اختلال در اثر نویز موثر واقع شود.
3.انتخاب بستر
ترانک و داکت، سینیهای فلزی، سینیهای پلاستیکی، لولههای فلزی و غیره بهترین بسترهایی هستند که میتواند برای کابل کشی آنها را انتخاب کنید. این بسترها به خوبی از کابلها محافظت میکنند.
انتخاب بستر مناسب بسته به محل کابل کشی متفاوت است. به عنوان مثال استفاده از لولهها و سینیهای فلزی یا پلاستیکی برای کف و سقف اتاق مناسبتر هستند.
در حالی که بهرهگیری از ترانک و داکت برای دیوارهای داخل اتاق ایدهآلتر است.
برای قرار دادن کابل برق و کابل شبکه در داخل ترانک یا پاکت در کنار یکدیگر، استفاده از جداکننده برای جلوگیری از بروز اختلال بسیار ضروری است.
عدم بیرون بودن کابل و در دسترس نبودن آن نکته مهمی مهمی که انتخاب بستر باید به آن توجه کرد.
4.نصب کابل شبکه
در مرحله نصب شبکه از کابل در برابر پاره شدن و تخریب، محافظت کنید. از دادن زاویه بیشتر از 90 درجه به کابل جدا خودداری کنید.
چرا که میتواند موجب آسیب و در نتیجه اختلال عملکرد آن شود. کابل را به گونهای نصب کنید که فشاری به آن وارد نشود.
به طور کلی برای کابل کشی داخل رک باید فضای کافی در نظر بگیرید تا مایل بتواند به صورت به صورت آزاد حرکت کند.
عدم توجه به این نکات افت سرعت صورت شبکه را به دنبال خواهد داشت.
5.لیبل گذاری کابلها
اگر در حین فرآیند کابل کشی داخلی رک یا پس از آن اختلالی در شبکه ایجاد شود، چگونه میتوان به آن پی برد؟ لیبل گذاری کابلها از این جهت اهمیت دارد.
لیبل گذاری تمامی کابلهای به کار برده شده به واسطه نمراتور، پرینت لیبل یا لیبل شیشهای از یکدیگر متمایز شوند.
برای لیبل گذاری کابلها باید از فرمت خاصی پیروی کنید. شماره پورت پنج پنل، نود، شماره اتاق و غیره از جمله مواردی هستند که در این فرمت میتوان مشاهده کرد. با لیبل گذاری به راحتی میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن کابلها را پیدا کنید.
با این حال در صورت بروز هر گونه اختلال در شبکه بسته به نوع کابل استفاده شده میتوان از تست هایی که برای عیب یابی شبکه وجود دارد استفاده کرد .
کی از دقیق ترین تست هایی که برای کابل های فیبر نوری وجود دارد تست otdr است. این تست دقت بسیار بالایی در تشخیص دارد و می تواند به ایجاد یک شبکه پایدار کمک کند
همچنین بخوانید : تحلیل تست OTDR کابل فیبر نوری
کابل مناسب برای کابل کشی داخل رک
کابل شبکه در انواع مدلهای و برندهای مختلف تولید و به بازار عرضه میشوند. کابلها در نوع طراحی، جنس روکش و سرعت انتقال اطلاعات با یکدیگر متفاوت هستند.
سرعت مناسب کابل در کابل کشی شبکه عموما بین 100 تا 40 مگابایت متغیر است. اینکه شما کدام کابل را انتخاب کنید، بسته به نیاز و مقدار بودجه در اختیار متفاوت خواهد بود.
اگر به دنبال کابل با کیفیت برای کابل کشی داخل شبکه هستید، کابلهای خارجی را به شما پیشنهاد میدهیم.
به منظور جلوگیری از بروز هرگونه مشکل، بهتر است از خرید کابل های تقلبی با کیفیت پایین جدا خودداری کنید.
چرا که موجب افت سرعت انتقال سیگنال و قطع شدن ارتباطات می شوند. برای این منظور می توانید پیش از خرید کلی با خرید یک کابل به طول 90 متر و بررسی آن با تستر فلوک، نسبت به کیفیت آن اطمینان حاصل کنید.
نکات مهم کابل کشی داخل rack
در ادامه به برخی از نکات مهم در کابل کشی داخل رک میپردازیم:
برنامهریزی و طراحی مناسب
قبل از شروع به کابل کشی، طراحی دقیق و برنامه ریزی انجام دهید. نقشه ای از محل قرارگیری تجهیزات و مسیر کابل ها تهیه کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
استفاده از کابلهای با کیفیت
انتخاب کابل های مناسب با کیفیت بالا (CAT6، CAT6a، CAT7 و غیره) می تواند به بهبود سرعت و پایداری شبکه کمک کند. از کابل های دارای استانداردهای لازم استفاده کنید.
رعایت فاصله های استاندارد
کابل ها را به گونه ای قرار دهید که فواصل استاندارد بین آن ها رعایت شود. از خم کردن زیاد کابل ها و یا فشار دادن آن ها به شدت جلوگیری کنید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.
تست و آزمایش
پس از کابل کشی، تمام کابل ها را تست کنید تا از صحت عملکرد آن ها اطمینان حاصل شود. ابزارهای تست کابل می توانند در این زمینه بسیار مفید باشند.
تهویه مناسب
از اهمیت تهویه مناسب در داخل رک غافل نشوید. کابل ها را به گونه ای قرار دهید که جریان هوای کافی برای خنک کردن تجهیزات وجود داشته باشد.
مستند سازی
تمام تغییرات و تنظیمات را مستند کنید. این مستندات در آینده برای نگهداری و ارتقاء شبکه بسیار مفید خواهند بود.
همچنین بخوانید : کابل کشی شبکه توکار
به طور کلی کابل کشی داخل رک فرایند حساس و مهمی است که انجام آن توسط فرد غیر متخصص نمی تواند نتایج مطلوبی داشته باشد. توجه به نکات و اصول کابل کشی در این فرایند از اهمیت بالایی برخوردار است.
بنابراین باید به دنبال یافتن یک موسسه خدماتی معتبر در زمینه نصب کابل داخل شبکه راک باشید.
شرکت سرآمدن شبکه با متخصصان ماهر در زمینه فناوری اطلاعات و نصب کابل آماده ارائه خدمات به شما عزیزان است. در صورت هر گونه پرسش و مشاوره از طریق راههای ارتباطی با کارشناسان مجموعه سرآمدان شبکه ارتباط برقرار کنید.
من علی اکبر شافعی نزدیک به 10 سال است که در حوزه ی خدمات شبکه و راه اندازی و پشتیبانی شبکه فعالیت میکنم