info@saraamadan.net

پیامبر مرکزی، کوچه مطهری، شهید آیت الله حکیم، پلاک 235

منظور از ایستگاه کاری شبکه چیست؟

ایستگاه کاری شبکه

فهرست مطالب

تعریف ایستگاه کاری شبکه یکی از مهم ترین مراحل در طراحی زیرساخت شبکه است  این فرایند ، مشخص کردن مکان هایی است که کارفرما یا کاربر در آن نقاط رایانه، پرینتر یا سایر تجهیزاتی که به شبکه متصل می شود را دارد، لذا متناسب با این جانمایی باید برای آن تجهیزات بستر ارتباط با شبکه را فراهم نمود. به این بستری که در آن نقطه، کارمند می تواند به شبکه متصل شود، ایستگاه کاری گفته می شود.

نیازمندی هر ایستگاه کاری شبکه:

متناسب با نیاز سازمان ها و شرکت های مختلف، تعیین امکانات در ایستگاه کاری متفاوت می باشد. اصولا هر ایستگاه ممکن است که شامل: پریز برق شهری، پریز برق UPS، پریز برق اضطراری، پریز تلفن، پریزشبکه، پریز آنتن، پریز USB و… باشد که متناسب با نوع نیاز کارفرما این پریزها در نظر گرفته می شوند.
اما به عنوان یک طراح شبکه رایانه ای پسیو باید این را بدانید که در نظر گرفتن یک پریز برق شهری، یک پریز تلفن و یک پریز شبکه نیاز هر مجموعه ای می باشد، ولی مازاد بر این نیازها مانند: پریز برق UPS، پریز برق اضطراری، پریز شبکه اضافی، پریز HDMI، پریز آنتن، پریز USB و….. جزو نیازهای کارفرما می باشد یا خیر و شما به عنوان طراح باید در زمان بازدید از پروژه و یا در هنگام طراحی شبکه، این سوالات را از کارفرما بپرسید که آیا به این امکانات نیاز دارند یا خیر؟
البته از زمانی که شرکت ها و مؤسسات توجه بیشتری به تلفن های تحت شبکه (Voip) دارند دیگر در ایستگاه های کاری پریز تلفن مجزا در نظر نمی گیرند و به جای آن یک پریز شبکه در نظر گرفته می شود که در این حالت حداقل چیزی که در یک ایستگاه کاری قرار گرفته می شود یک پریز برق شهری به همراه دو پریز شبکه باریک است.

به طور کلی در طراحی و جانمایی ایستگاه کاری شبکه دو حالت وجود دارد یا کارفرما نقشه جانمایی میزها و تجهیزات را به شما می دهد و شما بر اساس آن کار می کنید، یا نقشه و طراحی خاصی وجود ندارد و از شما می خواهد تا براساس استاندارد و تجربیات قبلی جانمایی را انجام دهید. در حالت اول با مشکل خاصی رو به رو نمی شوید چرا که می توانید به ازای هرمیز و تجهیزات، یک ایستگاه کاری در نظر بگیرید. ولی در حالت دوم شما تعیین کننده هستید و اینجا است که میزان دانش و تجربه شما نمایش داده می شود.

ما به عنوان طراح شبکه چه اصولی را باید در نظر بگیریم؟

طبق مبحث 13 نظام مهندسی ساختمان، فاصله استاندارد هر پریز از یکدیگر در ساختمان های مسکونی 3 متر در نظر گرفته شده است، که البته باید دقت داشت نوع طراحی در ساختمان های مسکونی با اداری متفاوت می باشد. به طور کلی در پروژه های اداری، متناسب با فضای موجود، به ازای هر 2 مترمربع می توان یک ایستگاه در نظر گرفت. البته این مهم است که دقت لازم در مورد مکان استفاده از آن نیز باید در نظر گرفته شود.
فاصله استانداردی که برای ایستگاه های کاری از کنج دیوار در نظر میگیرند 40 سانتیمتر می باشد.
نکته دیگری که وجود دارد این است که در فضای هر ایستگاه در آینده میز و صندلی قرار خواهد گرفت نوع جانمایی نباید به گونه ای باشد که ایستگاه کاری پشت صندلی کاربر باشد که کاربر هر روز با سیم و کابل هایی که زیر صندلی عبور کرده درگیر باشد .

نتیجه گیری

در نهایت، طراحی مناسب ایستگاه کاری شبکه نقشی حیاتی در عملکرد و کارایی یک شبکه دارد. با توجه به نیازهای متنوع کارفرماها و کاربران، یک ایستگاه کاری باید به دقت و با در نظر گرفتن تمامی جنبه‌های فنی و عملیاتی طراحی شود. از جانمایی صحیح پریزها و تجهیزات شبکه گرفته تا رعایت استانداردهای مهندسی، همه این عوامل در ایجاد یک محیط کاری مطلوب و کارآمد تاثیرگذار هستند. توجه به نیازهای خاص هر سازمان و همچنین پیش‌بینی نیازهای آینده، به طراحان شبکه کمک می‌کند تا زیرساختی پایدار و منعطف ایجاد کنند. بنابراین، درک دقیق و عملی از اصول طراحی ایستگاه‌های کاری و ارتباطات شبکه‌ای، به عنوان یک عامل کلیدی در موفقیت پروژه‌های شبکه‌ای محسوب می‌شود.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *