info@saraamadan.net

پیامبر مرکزی، کوچه مطهری، شهید آیت الله حکیم، پلاک 235

مراحل نصب ترانکینگ شبکه

مراحل نصب ترانکینگ شبکه

فهرست مطالب

مراحل نصب ترانکینگ شبکه چگونه است؟ ترانکینگ (Trunking) محفظه‌ای است که به منظور زیبا‌تر کردن فضا یا به عبارتی پنهان کردن کابل‌ها در شبکه‌های مختلف کاربرد دارد. ترانکینگ شبکه غالبا از جنس ABS و PVC است. استفاده از ترانکینگ شبکه را می‌توان یک روش عالی برای حفاظت از کابل‌ها در برابر گرد و غبار، رطوبت و غیره دانست. فرایند نصب ترانکینگ بسیار ساده است. با این وجود نصب آن باید توسط فرد متخصص انجام شود. در این مطلب قصد داریم آموزش به بیان مراحلی که باید برای نصب ترانکینگ شبکه طی شود بپردازیم. با ما همراه باشید.

 

نصب ترانکینگ شبکه

 

آموزش نصب ترانکینگ شبکه به صورت گام به گام

پیش از فرایند نصب ترانکینگ شبکه لازم است مواردی را در نظر بگیرید. مشخص کردن محل نصب ترانکینگ و متراژ مورد نظر، تعداد شبکه‌های برق، تعداد زاویه‌ها در مسیر نصب ترانکینگ، تعداد پایانه‌ها، مقدار کابل مورد نظر و سایز ترانکینگ برخی از مهم‌ترین این موارد هستند. برای نصب دقیق ترانکینگ شبکه مراحل زیر را دنبال کنید:

مسیر نصب ترانکینگ را مشخص کنید.

پس از مشخص کردن تعداد وسایل مورد نیاز برای ترانکینگ شبکه لازم است مسیر نصب را به طور دقیق مشخص کنید. بهترین مسیر برای ترانکینگ مسیری است که به کابل کشی نیاز دارد. بنابراین کوتاه‌ترین مسیر، بهترین مسیر برای نصب ترانکینگ شبکه است. البته به شرط آنکه ایمنی به طور کامل رعایت شود.
• مسیر مورد نظر برای نصب ترانکینگ شبکه باید در محل بدون تردد انتخاب شود تا از خطر ضربه، فشار و حرارت دور باشد.
• هنگام نصب ترانکینگ اتصالات برق را در نظر بگیرید.
• محل نصب ترانکینگ از نظر رطوبت، برخورد نور خورشید و غیره بررسی شود.
• مسیری را انتخاب کنید که رنگ آن با رنگ ترانکینگ همخوانی دارد. کنار قرنیزهای دیوار را می‌توان محل مناسبی برای نصب ترانکینگ در نظر گرفت.

پس از تعیین مسیر نصب ترانکینگ و اطمینان از ایمنی و مناسب بودن آن، مرحله اجرای عملیات اصلی آغاز می‌شود. یکی از مهم‌ترین مراحل پس از نصب ترانکینگ، کابل‌کشی داخل رک است. رک‌ها به عنوان مراکز تجمع تجهیزات شبکه عمل می‌کنند و کابل‌کشی منظم و اصولی داخل آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ارتباط بین ترانکینگ و رک

تامین ورودی کابل‌ها: ترانکینگ‌ها به عنوان کانال‌هایی برای هدایت کابل‌ها به سمت رک عمل می‌کنند. کابل‌هایی که از طریق ترانکینگ‌ها به رک می‌رسند، باید به درستی سازماندهی و مدیریت شوند.

نظم و نظافت در رک: کابل‌کشی نامنظم داخل رک می‌تواند مشکلات متعددی از جمله اختلال در عملکرد تجهیزات، افزایش حرارت و کاهش دسترسی به تجهیزات را به همراه داشته باشد. استفاده از ترانکینگ‌ها به همراه مدیریت صحیح کابل‌ها داخل رک، این مشکلات را به حداقل می‌رساند.

تسهیل در نگهداری و تعمیرات: کابل‌کشی منظم و مشخص شده با استفاده از ترانکینگ‌ها، فرآیند عیب‌یابی و تعمیرات را بسیار آسان‌تر می‌کند.

همچنین بخوانید : راهنمای کابل کشی داخل رک

 

برش ترانک شبکه

 

اندازه‌گیری

برای نصب اصولی ترانکینگ مسیر مورد نظر را به درستی اندازه‌گیری کنید. اندازه‌گیری از مهم‌ترین مراحل نصب ترانکینگ شبکه به شمار می‌رود. اندازه‌گیری درست به شما در تعیین میزان ترانکینگ مورد نیاز و تجهیزات دیگر کمک می‌کند. همچین در کاهش هزینه‌ نصب نیز نقش دارد.

خط کشی

پس از اندازه گیری به وسیله یک خط کش دقیق، مسیر نصب ترانکینگ شبکه را در محل‌های اندازه‌گیری شده علامت بزنید. علامت گذاری باید به ‌گونه‌ای انجام شود که پس از نصب بتوان آثار آن را پاک کرد.

نصب بدنه‌ی اصلی

در این مرحله با استفاده از پیچ و رولپلاک بدنه اصلی را در محلی قرار دهید که از پیش خط کشی و علامت گذاری کرده‌اید. در صورت وجود قسمت‌هایی با زاویه 90 درجه در مسیر نصب ترانکینگ شبکه، از یک خط 90 درجه برای مشخص کردن زاویه استفاده کنید. توجه داشته باشد بدنه اصلی ترانکینگ مهم‌ترین قسمت آن است. بنابراین باید در نصب آن دقت کافی به خرج دهید.

کابل‌کشی داخل ترانکینگ

در آخرین مرحله نصب ترانکینگ شبکه باید کابل کشی را انجام دهید. برای این منظور کابل‌ها را به داخل ترانکینگ انتقال دهید. در صورت لزوم پارتیشن‌های داخل ترانکینگ را قبل از کابل کشی نصب کنید. در قسمت‌های مربوط به کلید و پریز، بخش داخلی پریز، کلید و پیستون‌ها را به کابل متصل کنید. قبل از شروع کابل کشی از عدم اتصال شبکه و مدارها مطمئن شوید. در این مرحله می‌توانید با استفاده از آچار سوکت زن و آچار استریپر درستی اتصالات را بررسی کنید.

اتصال مدارهای برق

داکت‌ها ابعاد کوچکی دارند. به همین دلیل نصب پریز برق از داخل آن‌ها امکان پذیر نیست. بنابراین نصب بر روی فریم ترانک تنها راه ممکن برای اتصال پریز و ترانک است. برای قرار دادن کیستون‌ها نیز می‌توانید از فیس پلیت کمک بگیرید. پس از انجام مراحل فوق، مدارهای شبکه را به برق وصل کنید. پیش از انجام این کار ورودی و خروجی کابل را از نظر صحت عملکرد و عدم اختلال تست کنید.

 

تعریف ایستگاه کاری

بعد از این که مراحل گفته شده به صورت صحیح طی شد نوبت به تعریف ایستگاه کاری می رسد. ایستگاه کاری یا workstation به هر دستگاهی که قابلیت ارسال و دریافت داده را داشته باشد گفته می شود برای اتصال یک ایستگاه کاری به شبکه، ابتدا یک کابل شبکه از ترانکینگ به دستگاه مورد نظر متصل می‌شود. این کابل‌ها معمولاً از نوع UTP یا FTP هستند و به پورت شبکه روی دستگاه و پریز شبکه روی ترانکینگ متصل می‌گردند. پس از انجام اتصالات فیزیکی، تنظیمات نرم‌افزاری لازم جهت شناسایی ایستگاه کاری در شبکه صورت می‌پذیرد. با این اقدام، ایستگاه کاری قادر خواهد بود به منابع شبکه‌ای نظیر پرینتر، اینترنت و فایل سرور دسترسی پیدا کند.

 

همچنین بخوانید : منظور از ایستگاه کاری شبکه چیست؟

 

نصب ترانک

 

ابزارهای مورد نیاز برای نصب ترانکینگ شبکه

نصب ترانکینگ شبکه به ابزارهای مختلفی نیاز دارد. استفاده از این ابزارها نیازمند مهارت و تخصص کافی است. بنابراین توصیه می‌کنیم برای نصب ترانکینگ به وسیله آن‌ها از یک متخصص کمک بگیرید. همچین می‌توانید آموزش استفاده از هر یک را به طور جداگانه مطالعه کنید. این بازارها به شرح زیر هستند:
آچار سوکت‌زن
پیچ ‌گوشتی
کیت پروب
انبر دست
خط‌کش T
استریپر
چسب
کاتر
تستر

لوازم جانبی مورد نیاز برای ترانکینگ شبکه

برای نصب ترانکینگ شبکه علاوه‌بر ابزارهای فوق به لوازم جانبی نیاز خواهید داشت. این لوازم شامل:
اتصالات درزگیر
زاویه خارجی
زاویه داخلی
زاویه تخت
درب ترانک
مسدود کننده
کادر ماژول
سه راهی

اندازه استاندارد ترانکینگ
ترانک شاخه‌ای با ابعاد استاندارد دو متر است که درون آن سه شیار دیده می‌شود. شاخه ترانک درون یک محفظه‌ دردار قرار گرفته است. شیارهای داخل ترانک چه کاربردی دارند؟ این شیارها جهت تعبیه پارتیشن کاربرد دارند. از این رو تقسیم بندی آن‌ها به صورت چهار دسته با ابعاد 50.100 میلیمتر انجام شده است.

 

پایان کار نصب ترانک شبکه

 

سخن پایانی
همانطور که مطالعه کردید مراحل نصب ترانکینگ شبکه ساده و در عین حال کمی پیچیده است. عدم توجه به هر یک از موارد فوق و اجرای نادرست هر مرحله می‌تواند بر روی کاهش کیفیت سیگنال‌های دریافتی تاثیرگذار باشد. علاوه‌براین ظاهر آن را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. در نهایت توصیه می‌کنیم از ابزارهای با کیفیت و استاندارد برای نصب بهتر ترانکینگ شبکه استفاده کنید. شما می‌توانید جهت دریافت مشاوره برای نصب ترانکینگ ‌و بهره‌مندی از خدمات نصب با کارشناسان مجموعه سرآمدان شبکه ارتباط برقرار کنید. مجموعه معتبر سرآمدان شبکه با کارشناسان و متخصصان حرفه‌ای آماده ارائه خدمات به شما عزیزان است. امیدواریم خواندن این مطلب در نصب ترانکینگ شبکه برای شما مفید واقع شود.

2 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x